onsdag 8 februari 2012

Kalljästa frukostbullar


Byamammagänget var på besök hos oss idag. Då bjöd jag på kiwismoothie och nygräddat bröd. Det är så enkelt att göra kalljäst bröd! Rör ihop degen och baka ut på kvällen, det tar mindre än 10 minuter! Sen gräddar du bröden på morgonen, busenkelt och sååå gott med hembakat bröd. :)




Ca 8 bullar

1/3 paket jäst a 50g
2 dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
0,5 dl grahamsmjöl
4-5 dl manitoba cream eller vetemjöl special

Sesamfrön

Smula jästen i en bunke, lös jästen med lite av det kalla vattnet. Blanda i olja, salt, grahamsmjöl och mjöl till en smidig deg. Baka ut på mjölat bakbord till 8 runda släta bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg på en bakduk och ställ plåten i kylen under natten.

På morgonen: ta fram plåten 30 minuter innan gräddning. Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda bröden i 250 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Tusen Tack Ingela! Det var verkligen Super Mumsigt!

    SvaraRadera