BOTTEN:
4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl varmt vatten
GLASYR:
200g smör
2,5 dl socker
2 äggulor
4 msk vaniljsocker
GARNERING:
kokosflingor
GÖR SÅ HÄR
1. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt det i smeten. Rör om.
4. Tillsätt det varma vattnet(kokat och svalnat något) under omrörning.
5. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter, prova med sticka. Låt svalna.
6. GLASYR: Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. Glasyren ska ej koka.
7. Bred glasyren över kakan. Om glasyren känns för lös och rinnig så kan man låta den stå och svalna några minuter innan man brer den på kakan.
8. Strö över kokos innan glasyren stelnar.
9. Låt kakan stå kallt ett tag, skär sedan i rutor.
den är ruskigt god :-)
SvaraRadera