Välkommen till min mat&bakblogg! Jag är en 28 år ung 2-barnsmamma som älskar att stå i köket och skapa. Det jag vill med denna blogg är att inspirera, bjuda på mina bästa recept och sprida min glädje för mat. Smaklig måltid! :)
tisdag 31 januari 2012
Tildes tårtor
Nu får ni inte jämföra mina enkla tårtor med tårtproffsen! Det var alltså FÖRSTA gången jag gav mig på att göra "sugarpaste-tårtor". Men kul var det och gott blev det. :D
Tilde-tårtan är bakad med ljus tårtbotten, fylld med jappfluff och hallonmousse och locket är marshmallowsfondant.
Ros-tårtan är bakad med saftig chokladtårtbotten, fylld med mariannefluff och hallonmousse och locket är marshmallowsfondant.
Hallonmoussen var en riktig höjdare, här kommer receptet på den:
200 gram hallon
1/2 dl gelésocker
50 g cream cheese
2 dl vispgrädde
Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen (cream cheesen kan uteslutas om man vill) i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar