torsdag 8 mars 2012

Beagryta




Jag har testat ett par nya recept den senaste veckan, här kommer ett recept som direkt blev en favorit hos ALLA i familjen! Jättegott!

Beagryta

600g grytbitar(älg, nöt eller gris)
1 gul lök
2dl creme fraiche
3dl grädde
1 msk soja
1 msk kalvfond
1 påse bearnaisesåspulver(jag använde Knorr, den innehåller inte glutamat)
Salt
Svartpeppar
Lökpulver
Ca 5dl vatten
(färsk persilja)

Hacka löken. Bryn köttet i en stekgryta och tillsätt den hackade löken. Krydda med svartpeppar och lökpulver(vänta med att salta till senare).
Häll på med vatten så att det täcker köttet, sjud under lock på låååg värme i 2-3 timmar.
Ta bort det mesta av vattnet, spara ca 1,5-2dl.
Blanda i resten av ingredinenserna, smaka av med salt. Låt småputtra i 5 minuter. (Strö över färsk persilja.)
Servera gärna med ugnstekta potatisklyftor och morötter samt en grönsallad.




Dagen efter åt vi beagrytan med pasta, också väldigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar