tisdag 31 januari 2012

Tildes tårtor




Nu får ni inte jämföra mina enkla tårtor med tårtproffsen! Det var alltså FÖRSTA gången jag gav mig på att göra "sugarpaste-tårtor". Men kul var det och gott blev det. :D

Tilde-tårtan är bakad med ljus tårtbotten, fylld med jappfluff och hallonmousse och locket är marshmallowsfondant.

Ros-tårtan är bakad med saftig chokladtårtbotten, fylld med mariannefluff och hallonmousse och locket är marshmallowsfondant.


Hallonmoussen var en riktig höjdare, här kommer receptet på den:

200 gram hallon
1/2 dl gelésocker
50 g cream cheese
2 dl vispgrädde

Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen (cream cheesen kan uteslutas om man vill) i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar